• Menu
  • Menu

Rahmi M. Koç Müzesi

1994 yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtinde yer almaktadır. Günümüzde yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşmaktadır. Mustafa V. Koç Binası / Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Açık Hava Sergileme Alanı. Müze koleksiyonunda en temel başlıkları ile iletişim ve ulaşım altında yer alan endüstriyel mirasın en geniş yelpazede örnekleri yer almaktadır.

KOLEKSİYONLAR
-Atatürk Bölümü : Bu bölümde sergilenen objeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e (1881-1938) aittir.
-Bilimsel Aletler : 14. yüzyıla ait gök küresi ile 19. yüzyıla ait transit teleskobun da bulunduğu, önemli gözlem ve ölçüm aletlerini kapsayan koleksiyon, bilim tarihine ışık tutmaktadır.
-Demir Yolu Ulaşımı : Müzenin raylı ulaşım kısmı iki bölümden oluşmaktadır. Aralarında Sultan Abdülaziz’in Saltanat Vagonu ve Kadıköy-Moda Tramvayı’nın da yer aldığı demir yolu araçları, ince işçilikli lokomotif ve tramvay modellerinin yanı sıra, demir yolları ile ilgili çeşitli fotoğraflar ve efemeralar sergilenmektedir.
-Denizcilik : Tersane’deki bu bölümde bir grup model, birçok gerçek boyutta tekne ve yat, kıçtan takma motorlardan oluşan değerli bir koleksiyon ve nadir rastlanan bir “Amphicar” yer almaktadır. 
-Fenerbahçe Vapuru : 2009 yılında Rahmi M. Koç Müzesi’ne gelişinden itibaren müze vapur olarak ziyarete açılan Fenerbahçe Vapuru, Yalvaç Ural Oyuncak Koleksiyonu’na ev sahipliği yapmaktadır. 
-Havacılık : Wright Kardeşlerin planör modelinden, tüm zamanların en önemli uçaklarından olan Douglas DC-3 ve F 104S Starfighter avcı uçağına kadar havacılık tarihinin önemli örneklerinin yer aldığı koleksiyon Mustafa V. Koç Binası ve Açık Alan’da görülebilir.
-İletişim Araçları : Bilimin endüstri ile birleşmesi sonucu gerçekleşen iletişim devrimi ile ortaya çıkan; telgraf, telefon, diktafon, gramafon, kamera ve televizyon gibi önemli iletişim aletlerinin çok nadir örneklerinin bir araya geldiği koleksiyon, Mustafa V. Koç Binası’nda görülebilir.
-Kara Yolu Ulaşımı : Kara yolu ulaşımının 1800’lerden günümüze kadar olan gelişimine yön veren; at arabaları, faytonlar, çocuk arabaları, bisikletler, motosikletler, tarım objeleri, klasik otomobiller, otomobil modelleri, itfaiye araçları ve buharlı kara yolu araçlarının nadir bulunan örnekleri yer almaktadır.

ZİYARET SAATLERİ : Salı-Cuma: 09:30 – 17:00 / Cumartesi-Pazar: 10:00 – 18:00 Pazartesi: Kapalı

GİRİŞ ÜCRETLERİ
Yetişkin : 60 TL Öğrenci : 30 TL