Beykoz İlçesi’nin Çubuklu sırtlarında 1907 yılında Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan mimar Delfo Seminati’ye yaptırılmıştır. 27O dönümlük bir arazi içinde inşa edilen Kasır “Art Nouveau” tarzında ve İstanbul Boğazı’nı seyreden bir kule ile tasarlanmıştır. Kulesinde Boğazın`ın yarısının seyredildiği hakim bir görüş mevcuttur. Hıdiv Kasrı’nın diğer önemli bir özelliği de buharla çalışan ilk asansöre sahip olmasıdır. Kasrın ana girişinin ortasında mermerden yapılmış bir çeşmesi ve bunu takip eden çeşme ve havuzları bulunmaktadır. Tavanları vitray ile kaplı, giriş katında şömineli bir salonu bu salonun üst katında daire şeklinde iki büyük yatak odası yer alan kasrın yine bu katta iç tuvalet ve banyoları mevcuttur.
Hıdiv Kasrı koru niteliğinde bir bahçeye sahipdir. Şemsiye şeklinde kasrı çevreleyen fıstık çamlarının yanı sıra bir çok ağaç ve bitki örtüsü arasında boğaz kokusu eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.
Hıdiv ünvanı; Osmanlı İmparatorluğu’nun Mısır’a atadığı valilerine verilen bir ünvandır. Mısır’ın İngilizler tarafından işgalinden sonra ülkeye krallık sistemi getirilmiş, Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa’nın görevi de son bulmuştur. Hıdiv Abbas Hilmi Paşa İsviçre’ye giderek oraya yerleşmiş ancak ailesi bu kasırda 1937 yılına kadar kalmış bu tarihten sonra kasır ve arazileri İstanbul Belediyesi tarafından satın alınarak Beltur tarafından işletilmektedir.